Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Που κρύβονται οι κοριοί;


Που κρύβονται οι κοριοί;Οι κοριοί είναι μικρά έντομα που κρύβονται στα κρεββάτια και τρέφονται με το αίμα των ανθρώπων. Είναι κατά κύριο λόγο νυχτόβια συνεπώς φωλιάζουν σε σημεία που βρίσκονται κοντά στους ανθρώπους όταν κοιμούνται.Επειδή οι κοριοί μπορούν να εισχωρήσουν ακόμα και στις πιο μικρές σχισμές και ρωγμές, η καταπολέμησή τους είναι δύσκολη και δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε αν τους έχετε εξολοθρεύσει ολοκληρωτικά. Για αυτό το λόγο πριν από την εφαρμογή απεντόμωσης θα πρέπει να διενεργήσετε μία πολύ προσεκτική επιθεώρηση στους χώρους που κοιμόσαστε και κυρίως τα υπνοδωμάτια. Τα αυγά και οι πρόσφατα εκκολαπτόμενες νύμφες επειδή έχουν μήκος περίπου 1 mm και είναι ημιδιαφανείς, είναι πολύ δύσκολο να τις εντοπίσετε. Όμως χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και τον σωστό εξοπλισμό μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ενδελεχή επιθεώρηση, προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε ενέργεια απεντόμωσης στο χώρο σας.

Που ψάχνουμε για φωλιές κοριών;


Όταν ψάχνουμε για την ύπαρξη κοριών σε ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να χρησιμοποιούμε μερικά απλά και εύκολα να βρεθούν εργαλεία. Τα εργαλεία αυτά θα μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε τα έντομα των κοριών. Χωρίς αυτά να είστε σίγουροι πως η επιθεώρηση θα είναι ελλιπής και θα δυσκολευτείτε πολύ να εντοπίσετε τους κριμένους κοριούς. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε:

Φακό υψηλής φωτεινότητας, μεγεθυντικό φακό, φιαλίδια ή βαζάκια με σφιχτό κούμπωμα, λαβίδες ή τσιμπιδάκια, κατσαβίδι για πρίζες, σπάτουλα ή μαχαίρι, μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα.


Αφού έχουμε τα εργαλεία κατεβάζουμε τον γενικό του ρεύματος και ξεβιδώνουμε όλες τις πρίζες, ξεστρώνουμε και λύνουμε το κρεββάτι και βγάζουμε τα συρτάρια από τα όλα κομοδίνα για να ξεκινήσουμε το ψάξιμο. Κρατώντας τον φακό επιθεωρούμε σημεία όπως: πρίζες, στρώμα, τάβλες κρεββατιού, κεφαλάρι, κομοδίνα, κάδρα, κουρτίνες, μοκέτα, σοβατεπί, πάτωμα, καρέκλες και πολυθρόνες, φωτιστικά. όλα αυτά τα σημεία αποτελούν πιθανά κρησφύγετα κοριών.

Τι Αναζητούμε Κατά Την Επιθεώρηση Για Κοριούς;


Όταν κάνουμε επιθεώρηση για παρουσία κοριών σε ένα χώρο θα πρέπει να ψάχνουμε για ζωντανούς ή νεκρούς κοριούς, αυγά, λεκέδες από περιττώματα. Σε μια ελαφριά προσβολή, μπορούμε να διακρίνουμε ζωντανούς κοριούς, περιττώματα κοριών, εκδύματα κοριών, νύμφες και αυγά. Οι ζωντανοί κοριοί είναι πολύ πιθανό να κάθονται ήσυχα (ακίνητοι) στο εσωτερικό μίας ρωγμής ή σχισμής. Οι πρόσφατα εκκολαπτόμενοι κοριοί (νύμφες) έχουν μπεζ χρώμα και είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν καθώς ακόμα δεν έχουν καταναλώσει αίμα. Οι κοριοί που έχουν τσιμπήσει κάποιον άνθρωπο είναι πιο σκουρόχρωμοι και είναι πιο εύκολα αντιληπτοί. Καθώς ωριμάζουν, οι κοριοί αποκτούν πιο σκούρο χρώμα και είναι πιο εύκολο να διακριθούν. Οι νύμφες των κοριών καθώς αναπτύσσονται και αλλάζουν νυμφικά στάδια αφήνουν εκδύματα που είναι το περίβλημα – κάλυμμα του σώματός τους. Τα Αυγά Κοριών είναι πολύ μικρά και έχουν λευκό χρώμα οπότε δύσκολα διακρίνονται. Είναι πιο εύκολα ορατά σε σκούρο φόντο ή λείες επιφάνειες. Τα θηλυκά έχουν την τάση να αφήνουν τα αυγά τους κοντά στη φωλιά τους. Τα περιττώματα εμφανίζονται σαν σκούρες μικρές κηλίδες αίματος στα σεντόνια, τα στρώματα και τα μαξιλάρια του κρεββατιού.


Καταπολέμηση κοριών


Σε όλα τα σημεία που θα ανακαλύψετε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα ψεκάστε με εγκεκριμένο εντομοκτόνο που θα αγοράσετε από φαρμακείο ή από εξειδικευμένο γεωπονικό κατάστημα. Το σκεύασμα που θα σας συστήσει ο φαρμακοποιός ή ο γεωπόνος θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο για χρήση εντός σπιτιού. Χρησιμοποιείστε την ενδεδειγμένη δόση και μην αυξάνετε ή μειώνετε τις συγκεντρώσεις του εντομοκτόνου γιατί αυτό μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση κοριών από επαγγελματίες


Η επαγγελματική αντιμετώπιση κοριών καταπολέμηση κοριών πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένες εταιρείες. Εσφαλμένες μέθοδοι απεντόμωσης μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικές και μπορεί να είναι επιβλαβείς για εσάς και την οικογένειά σας. Επικοινωνήστε με μία πιστοποιημένη εταιρεία απεντομώσεων με εμπειρία στην καταπολέμηση των κοριών, όπως την Trap, για την αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Εάν έχετε προβλήματα με κοριούς ή άλλα έντομα και θέλετε επαγγελματική γνώμη ή βοήθεια οι συνεργάτες μου και εγώ θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας καθημερινές 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210 2134450.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου