Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Γιατί είναι απαραίτητη η απολύμανση της πολυκατοικίας;


Γιατί είναι απαραίτητη η απολύμανση της πολυκατοικίας;


Η απολύμανση της πολυκατοικίας  είναι απαραίτο να γίνεται τακτικά για την προστασία των διαμερισμάτων από τα έντομα και τα ποντίκια. Η απολύμανση της πολυκατοικίας γίνεται με ψεκασμό υπολειμματικών εντομοκτόνων κυρίως στους κοινόχρηστους χώρους. Κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας θεωρούνται τα κλιμακοστάσια, οι ανελκυστήρες, οι διάδρομοι των ορόφων και τα υπόγεια. Πέρα από αυτούς τους χώρους εξυπηρετούνται το λεβητοστάσιο, η δεξαμενή του πετρελαίου, ο φωταγωγός και τα φρεάτια αποχέτευσης (εντός και εκτός της πολυκατοικίας). Με την απολύμανση αυτών των χώρων της πολυκατοικίας προστατεύουμε τα διαμερίσματα από τα έρποντα έντομα και κυρίως τις κατσαρίδες. Η καταπολέμηση των ποντικιών γίνεται μόνο στα υπόγεια και στα σαφτ των ορόφων (εάν υπάρχουν). Αυτά τα μέρη της πολυκατοικίας θεωρούνται κρίσιμοι χώροι στους οποίους μπορεί να υπάρξει προσβολή από ποντίκια. Η καταπολέμηση των τρωκτικών γίνεται με την τοποθέτηση ποντικοφάρμακου σε ειδικούς δολωματικούς σταθμούς ασφαλείας και σε καμία περίπτωση χύδην.

Απολύμανση διαμερίσματος


Η απολύμανση διαμερίσματος γίνεται προαιρετικά συνήθως με μία μικρή εφάπαξ χρέωση. Εμείς προτείνουμε να γίνεται σε όλα τα διαμερίσματα λόγω των παρακάτω πλεονεκτημάτων:
·  Η απολύμανση στο διαμέρισμα όταν γίνεται σε συνδυασμό με τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας έχει πολύ χαμηλό κόστος.  
·  Η καταπολέμηση των κατσαρίδων γίνεται ταυτόχρονα εντός και εκτός των διαμερισμάτων
·  Γίνεται απολύμανση του δικτύου των αποχετεύσεων όλης της πολυκατοικίας
·  Η απολύμανση στην πολυκατοικία είναι πιο αποτελεσματική
Στις σύγχρονες πολυκατοικίες με πολλούς ορόφους υπάρχουν πολύπλοκα συστήματα σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης για να εξυπηρετούνται τα διαμερίσματα. Με την απολύμανση των διαμερισμάτων το εντομοκτόνο φτάνει σε όλα τα δίκτυα των σωληνώσεων, εξολοθρεύοντας τις κατσαρίδες στις εστίες ανάπτυξής τους.

Πότε πρέπει να γίνεται η απολύμανση της πολυκατοικίας;

Η κατάλληλη εποχή για την απολύμανση της πολυκατοικίας είναι στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Η χρονική περίοδος ορίζεται από μέσα Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου. Σε περίπτωση βεβαρυμμένου ιστορικού της πολυκατοικίας με παρουσία κατσαρίδων η απολύμανση πρέπει να γίνεται 2 φορές ετησίως. Σε αυτή την περίπτωση η δεύτερη εφαρμογή απολύμανσης της πολυκατοικίας γίνεται στις αρχές του φθινοπώρου. Εδώ να τονίσουμε πως σε σύγχρονα θερμαινόμενα κτήρια μπορεί να απαιτηθεί να γίνει απολύμανση ακόμα και τον χειμώνα. Αν υπάρχουν αυγά (ωοθήκες) κατσαρίδων πάνω στους σωλήνες θέρμανσης αυτά είναι πολύ πιθανόν να εκκολαφθούν και να έχουμε προσβολή μέσα στον χειμώνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις  η απολύμανση πολυκατοικίας θα γίνεται όποτε υπάρχει έξαρση του πληθυσμού των κατσαρίδων ανεξαρτήτως εποχής. Σε ειδικές περιπτώσεις η απολύμανση της πολυκατοικίας προτείνεται να γίνεται κάθε 3 μήνες δηλαδή 4 φορές ετησίως.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας στο τηλέφωνο 210 2134450.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου