Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Απολύμανση στο σπίτι

Απολύμανση στο σπίτι


H απολύμανση στο σπίτι γίνεται σε περίπτωση προσβολής από κάποιο παράσιτο ή για προληπτικούς λόγους. Όταν διενεργούμε προληπτική απολύμανση δημιουργούμε μία προστασία στο σπίτι από ανεπιθύμητα έντομα εισβολείς. Όταν όμως τα έντομα ή τα ποντίκια βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού τότε θα πρέπει να κάνουμε κατασταλτική εφαρμογή απολύμανσης για το παράσιτο στόχο.

Επισήμανση: Με τον όρο απολύμανση σπιτιού αναφερόμαστε λανθασμένα στην καταπολέμηση των εντόμων και των ποντικιών. Αυτή η λάθος ερμηνεία γίνεται γιατί τα παράσιτα είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών. Πιο συγκεκριμένα τα ποντίκια και πολλά από τα έντομα υγειονομικής σημασίας μεταφέρουν με το σώμα βακτήρια και ιούς στους χώρους του σπιτιού. Με την καταπολέμησή τους ουσιαστικά πετυχαίνουμε έμμεσα την απολύμανση του σπιτιού. Όταν λέμε έμμεσα εννοούμε ότι με την εφαρμογή δεν σκοτώνουμε τα μικρόβια. Αντίθετα ελέγχουμε τον πληθυσμό των εντόμων και των ποντικιών που είναι οι άμεσοι φορείς τους.

Πολλά έντομα και τρωκτικά μπορούν να εγκατασταθούν μόνιμα μέσα σε έναν κατοικημένο χώρο. Τρέφονται με οργανικές ουσίες όπως τρόφιμα που βρίσκονται σε αφθονία μέσα στο σπίτι, ή τσιμπάνε τον άνθρωπο για να τραφούν με το αίμα μας. Τα έντομα υγειονομικής σημασίας μπορούν να αναπαραχθούν μέσα στο σπίτι μας σε μεγάλους πληθυσμούς δημιουργώντας προβλήματα. Σε περίπτωση που το σπίτι βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών τότε καλό είναι να γίνει ταυτόχρονα απολύμανση σε όλη την πολυκατοικία. Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στις μεθόδους απολύμανσηςγια τα κυριότερα έντομα παράσιτα που μπορούν να αναπαραχθούν μέσα στο σπίτι.


Απολύμανση στο σπίτι με πιστοποιητικό


Μετά από κάθε εργασία καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένο χώρο εκδίδεται πιστοποιητικό εφαρμογής. Το πιστοποιητικό μπορεί να είναι αυτοκόλλητο ή απλό έντυπο, που θα πρέπει παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης μπορεί ακόμα να ζητήσει από την εταιρεία απολυμάνσεων να του παραδώσει τον φάκελο ελέγχου παρασίτων. Το πιστοποιητικό της εφαρμογής το υπογράφει ο υπεύθυνος επιστήμονας της εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες στο σπίτι. Οι εφαρμογές απολύμανσης και καταπολέμησης παρασίτων σε κατοικημένους χώρους, γίνονται μόνο από εταιρείες που έχουν τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων όπως εμείς στην Trap. Ο αριθμός της άδειας, το όνομα της εταιρίας και τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν θα πρέπει να αναγράφονται στο πιστοποιητικό, σε εμφανές σημείο. Οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται πάντα με βάση τα διεθνή πρότυπα για την υγιεινή και την ασφάλεια στις απολυμάνσεις.


Απολύμανση στο σπίτι από επαγγελματίες


Εάν θέλετε να κάνετε απολύμανση στο σπίτι σας  τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με μία πιστοποιημένη εταιρεία απολυμάνσεων όπως εμάς στην Trap. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας τις καθημερινές 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 210 2134450.

καταχωρίστε το site σας: https://www.hostdomain.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου